top of page

PROJEKTI

Image by Scott Graham

upPE-T (EU Horizon 2020 project)

 

Kao deo programa EU Horizon 2020, Eco Plastics ima čast da učestvuje u upPE-T konzorcijumu od 20 javnih institucija, univerziteta i privatnih preduzeća širom Evrope. Konzorcijum upPE-T saradjivaće na poboljšanju brzine i efikasnosti reciklaže ambalaže za hranu i piće u Evropi, što će onda uticati na ostale delove sveta.

Uloga Eco Plastics u ovom projektu uključuje i sortiranje i klasifikaciju otpadnih proizvoda od plastike, a zatim identifikovanje onih koji su pogodni za enzimatsku biorazgradnju. Oni koji to nisu, biće uvršten u naš visokokvalitetni gradjevinski materijal. Za našu ulogu u upPE-T, Eco Plastics ce dobiti sredstva od Evropske Unije.

Construction Pre-Planning

Gradjevinska divizija

Tim koji stoji iza Eco Plastics-a veruje da su normalni uslovi za život osnovno ljudsko pravo, a ne privilegija. Zbog toga smo posvećeni metodi gradnje koja donosi reśenje udaljenim zajednicama, koje bi se inače borile sa odlaganjem svog otpada i gradnje visokokvalitetnih stambenih jedinica.

Eco Plastics je dizajnirao mobilne gradjevinske jedinice koje će postaviti u transportne kontejnere. Ove transportne jedinice mogu se transportovati bilo gde i uključuju svu opremu potrebnu za recikliranje otpada lokalnih samouprava u naše gradjevinske proizvode. Zahvaljujući ovoj metodi, konstrukcije se mogu gotovo u potpunosti izgraditi na licu mesta, koristeći samo materijale iz lokalnog izvora, čime se smanjuje otpad u lokalnim samoupravama i minimalizuje emisija ugljen-dioksida tokom procesa gradnje. 

Boat

Neprobojni čamci

Uz efikasne procese reciklaže, od otpadne plastike možemo napraviti izuzetno čvrste i lagane čamce koji ne rdjaju ili zahtevaju bilo kakvo održavanje. Ovi čamci će biti napravljeni od HDPE-a, što ih čini praktično neprobojnim.

Upotreba plastike za izgradnju čamaca nije nikakva novost. Kvalitetna plastika je lagana, neverovatno jaka, otporna na toplotu i ne rdja, što je čini savrśenom za vodu. Već postoje kompanije koje proizvode neverovatne plastične čamce sa svim ovim svojstvima. Razlika je u tome što čemo sve to raditi pomoću reciklirane plastike.

People in Park

Čistiji gradovi, parkovi

i reke


Eco Plastics koristi plastiu i druge otpadne materijale koji bi inače zagadjivali našu prirodu i reke, i na taj način uklanja otpad za naredne decenije a ne mesece.


Samo mali deo otpada koji se proizvodi svakodnevno se reciklira, ostalo završi na deponiji ili zagadjuje naše reke. U kompaniji Eco Plastics pronalazimo inovativne načine kako taj otpad iskoristiti i trajno ukloniti iz okoline. Konkretno, fokusirani smo na uklanjanje plastičnog otpada iz Srpskih reka.

Sve što radimo zasniva se na principu da imamo samo jednu planetu, te s toga moramo da je čuvamo.

BULLET PROOF BOATS
CITIES AND PARKS
bottom of page